Elisa webmail
Internet Muu Verkkosivut

Elisa webmail – Kirjaudu & ohjeet

Mikä on Elisa Webmail?

Elisa Webmail, josta puhutaan myös nimellä elisa kotiposti webmail on suomalainen, maksullinen ja turvallinen sähköpostipalvelu, joka toimii niin netissä tietokoneella kuin useimmilla älylaitteillakin. Palvelua voidaan hallita OmaElisa -sovelluksen kautta. 

Sopimus sisältää tietyn määrän sähköpostitilaa, mahdollisuus tehdä 5 eri sähköposti käyttäjätiliä saman osoitteen alle halpaan lisähintaan, minkä lisäksi sähköpostisovellus suodattaa automaattisesti roskapostit ja virusviestit pois.  

Elisan omalla sähköpostiohjelmalla voidaan käsitellä useita sähköposteja yhtäaikaisesti, poistaa tai siirtää niitä eri kansioiden väleillä. Sähköpostiohjelmalla pystytään myös luomaan räätälöityjä vastaanottajaryhmiä sekä käyttämään Lomavastaaja automaattivastaus toimintoa itse laatiman viestin kanssa sekä määrittelemään vastaustapa ja automaattivastaajan voimassaoloaika.

Kenelle Elisa webmail sopii?

Elisa webmail sopii erityisesti Elisan asiakkaille, mutta sitä käyttääkseen ei tarvitse olla edes Elisan asiakas, jotta sähköpostia voisi käyttää. Tämän ansiosta Elisa webmail sopii kaikille, mutta erityisesti heille, jotka arvostavat turvallisuutta, eivätkä halua nähdä sähköpostissaan ylimääräisiä mainoksia. 

Elisan sähköpostiohjelmaa käyttääkseen suositellaan Elisan sivuilla windows pohjaista tietokonetta tai android mallin puhelinta, vaikka iOS ja Mac laitteiden kanssa elisan sähköpostiohjelmaa voidaan myös käyttää. 

Elisa webmailin toimivuudessa on kuitenkin ollut jonkin verran yhteensopivuusongelmia iOS pohjaisten laitteiden ja Mac:n tietokoneiden kanssa. Sähköpostia varten tulee myös luoda Elisa sähköpostiosoite ja salasana webmail.elisa.fi sivulla. 

Tilauksesta riippuen sähköpostista on mahdollista saada versio, joka ei sisällä mainontaa. Osalla Elisan asiakkaista sähköpostipalvelu voi sisältyä jo heidän maksamaansa nettiyhteyteen, mutta osalle Elisa webmail on erikseen ostettava palvelu helppoon ja vaivattomaan sähköpostin käyttämiseen. 

Kuinka paljon Elisa webmail maksaa?

Elisa webmailin hinta riippuu täysin sen hetkisistä tarjouksista ja mahdollisesta pakettitarjouksesta, jossa se tulee esimerkiksi nettiyhteyden tai puhelinliittymän mukana. Sähköpostipalvelun normaalihinta on 4,99 euroa, mutta tarjoushintaan sen voi hankkia itselleen toistaiseksi 1 euron hintaan puoleksi vuodeksi. 

Näin kirjaudut sisään Elisa webmailiin

Elisa webmail

Elisa webmail login sivulle siirtyminen tapahtuu nettiselaimen kautta menemällä osoitteeseen webmail.elisa.fi, joka avaa pääsyn Elisa sähköpostin kirjautumis sivustolle. Vastaavasti kirjautumaan pääsee sovelluskaupasta ladatun ja asennetun OmaElisa appin kautta. 

Jos Elisa webmail on linkitetty johonkin muun palveluntarjoajan sähköpostiohjelmaan kuten esimerkiksi Gmailiin, pääsee Elisa webmailin sähköpostit kätevästi näkemään Gmailiin siirtyessä. Elisa webmailin voi linkittää yhtäaikaa useampiin sähköpostipalveluihin. 

Elisa webmailin voi linkittää Windowssin omaan sähköpostiohjelmaan, jotta sinne tulevat sähköpostit voi nähdä helposti tietokoneelta ilman verkkosivuille kirjautumista. Linkitys voidaan tehdä menemällä tietokoneella Windows sähköpostiohjelmaan ja klikkaamalla tilit, muu tili ja sitten syöttämällä oma Elisa sähköpostiosoite, nimi ja salasana niille varattuihin kenttiin. 

Kun elisa kotiposti webmail linkittyy windowsin sähköpostiohjelmaan, se asettaa automaattisesti oletusasetukset siihen. Niitä voi muokata mieleisekseen OmaElisa palvelun kautta. Puhelimelle tai tabletille Elisa webmailin voi asentaa menemällä siihen sähköpostisovellukseen kyseisellä laitteella, jolle haluaa Elisa webmailin lisätä ja siirtymällä lisää sähköpostitili kohtaan. 

Elisa sähköpostitilin voi lisätä eri palveluntarjoajille Outlookin ja Elisan lisäksi kuten Gmailiin tai Yahoo! sähköpostiin. Vastaavasti omalle näytölle voi lisätä suoran pikalinkin Elisa sähköpostiin tai OmaElisa appin, jonka kautta pääsee myös kirjautumaan Elisa webmailiin.

Miten löydän saapuneet viestit Elisan sähköpostista?

Omat Elisa sähköpostiosoitteeseen saapuneet viestit löytyvät kirjautumalla Elisa webmailiin joko appin kautta tai menemällä Elisa webmailin sisäänkirjautumissivuille nettiselaimesta. Saapuneet viestit löytyvät kansio näkymän alta Saapuneet-kohdasta. Sähköposti välilehdellä Päivitä kohtaa klikkaamalla sähköposti hakee kaikki uudet postit. Kansioita voidaan hallita ratas-kuvakkeesta.

Palkista, jossa lukee oletuksena ”Kaikki” voi valita mitä viestejä näytetään luettelossa ensimmäisenä. Tästä voi valita esimerkiksi ”lukemattomat” vaihtoehdon, jota kautta pääsee näkemään myös kaikki saapuneet ja lukematta jääneet sähköpostiviestit. 

Näin löydät Elisa Webmail asetukset

Elisa webmail asetuksiin pääsee helpoiten osoitteesta elisa.fi/sahkopostin-asetukset sekä Elisa webmailin asetuksen välilehdelle siirtymällä sähköpostin avatessa. Suoraan webmail.elisa.fi sivulle siirtymällä asetuksia pääsee muokkaamaan sisäänkirjautumisen jälkeen. 

Asetusten kautta voi muokata oman Elisa sähköpostin ulkoasua ja viestien näkyvyyttä, lomavastaajaa, kieliasetuksia, aikavyöhykettä, ajan ja päivämäärän muotoa, luonnosten automaattista tallentamista, osoitekirjaa, kansioita ja poistettujen- tai roskapostiviestien hallintaa. Näin ulkoasulla voi vaikuttaa sähköpostilaatikon toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen. 

Mitä jos Elisa webmail ei toimi

Jos Elisa webmail ei jostain syystä toimisi, on Elisalla sekä oma asiakaspavelu että Elisa Oma Yhteisö, jonka kautta voi saada apua ja löytää vastauksia yhteysongelmiin tai muihin muilta Elisa webmailin käyttäjiltä kuin myös paikalla olevilta chat valmiudessa olevilta asiakaspalvelijoilta. 

Tietoa kannattaa etsiä yhteisön lisäksi Elisan omilta nettisivuilta, johon on kerätty kattavat kirjalliset, kuvalliset ja joissakin tapauksissa myös videopohjaiset esimerkit sähköpostin käyttöönottoon ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin liittyen. Sivuilta löytyy myös kattavat virheilmoitukset, jotka on selitetty auki, mistä mikäkin virheilmoitus johtuu. 

Jos sähköposti ei toimi oikein tai sen käyttö takkuaa, Elisan asiakaspalvelu suosittelee poistamaan kaiken turhan, tyhjentämään roskapostikansion ja kirjautumaan ulos Elisa webmailista, jotta palvelin osaa viedä toiminnon loppuun. 

Jos jokin tietty kansio on hukassa, kannattaa huomioida etteivät ne kaikki välttämättä näy oletuksena etusivulla. Näitä on mahdollista muokata Elisa webmailin omissa asetuksissa itselleen mieluisimmaksi. 

Mitä ovat Kolumbus ja Wippies sähköpostit

Wippies on Elisan alla toiminut sähköpostiohjelma, joka on sittemmin jo poistunut täysin käytöstä vuonna 2021 sen vähäisen käytön vuoksi. Nykyään Elisan sähköpostiohjelmat toimivat elisa webmailin kautta. Kolumbus taas on Elisan saapuvan sekä lähtevän postin postipalvelin. Lähtevän postin lähetyksessä palvelin on muodossa smtpa.kolumbus.fi ja saapuvassa mail.kolumbus.fi.