CDON.fi verkkokaupan etusivu
Internet Markkinointi Verkkokauppa Verkkosivut

CDON.fi kokemuksia

CDON on kaikenlaista viihde-elektroniikkaa, elokuvia, pelejä, musiikkia, kodinelektroniikkaa, leluja, kalusteita sisälle ja ulos, kosmetiikkaa ja paljon muuta. Valtavan tarjonnan mahdollistaa CDON:n luoma kauppapaikka, jossa yli 1700 yritystä voi myydä omia tuotteitaan eteenpäin kuluttajille CDON:n kautta. 

CDON.fi suomalaiset sivustot avautuivat asiakkaille vuonna 2007 eli noin 16 vuotta sitten. CDON kehittyi ja kasvoi yrityksenä kuitenkin paljon nopeammin kuin he kykenivät sitä hallitsemaan, mikä näkyy eniten Suomen CDON:n tähtiluokituksessa. 

CDON.fi verkkokaupan etusivu

Keskusteluissa käy ilmi etenkin tuotteiden laadun raju lasku, asiakaspalvelun osittainen hitaus sekä tuotteiden toimitusvaikeudet. Erityisen ikävinä asiakkailla on jäänyt mieleen tietysti tapaukset jolloin maksetut tuotteet ovat täysin jääneet saapumatta ja rahat menneet siinä sivussa. 

Haasteita on tuonut etenkin se, kun palautus tapauksissa keskustelu käännetään suoraan kyseisen tuotteen myyjälle. Lähtökohtaisesti tämä on hyvä asia ja helpottaa asiakaspalvelua, kun se ei tapahdu kolmannen osapuolen kautta, mutta jos myyjän oma asiakaspalvelu ei ole hyvin hallinnassa tai on kyse huijarimyyjästä, se voi aiheuttaa harmillisia tilanteita. 

CDON:n altistuminen huijarikauppiaille, joita he nyt yrittävät kovaa vauhtia kitkeä pois sivustoiltaan on vaikuttanut merkittävästi heidän 2021 myyntituloksiinsa. Tämä oli kuitenkin parempi juttu kuin surullisen kuuluisa tarina suomalaisesta verkkokauppakeskuksesta Fruugosta.

Pitkän alan kokemuksen takia CDON mielletään vielä luotettavaksi, vaikka se ei heidän tämänhetkisessä toiminnassaan suomalaisille niin hyvin tunnu näkyvän. 

Toisaalta pitää muistaa että tähtiluokitus on vain arvio, eivätkä kaikki tyytyväisetkään asiakkaat välttämättä jaksa lähteä kommentoimaan asiaa. On kuitenkin paljon tapauksia jotka ovat olleet tyytyväisinä tilauksiinsa ja saaneet juuri sen mitä piti.

CDON itsekin on kommentoinut olemaan tarkkana tilauksissa. CDON:n toimitusajat ovat paljolti riippuvaisia myyjän sijainnista, jolta tuotteet ollaan tilattu, joten 

Onko CDON luotettava vai huijaus?

CDON on pitänyt yllä luotettavaa mainetta aiemmin, mutta tähtiluokituksia eri maiden CDON sivuja verraten voi huomata selkeitä eroja CDON.com, CDON.fi ja muiden maiden CDON sivustojen kanssa. Ero on etenkin merkittävä Norjan, Ruotsin ja Tanskan CDON sivustoihin verraten. 

CDON.fi starttasi vuonna 2007, jonka jälkeen yhtiö on ollut hyvässä tasaisessa kasvussa aina vuoteen 2019 saakka, jolloin sen tuottavuus alkoi näkyvästi laskea.

CDON kärsi myös vuonna 2021 Black Fridayn alla mittavia vahinkoja heidän alustallaan toimineen huijarikauppiaan takia, joka on myös vaikuttanut negatiivisesti sen vuoden lopputulokseen. 

Tällaiset kauppiaan ovatkin olleet CDON:lla nyt syynissä, ja he yrittävätkin päästä eroon vastaavista huijareista keinolla millä hyvänsä, jotta asiakaspalvelu ja laatu pysyisi hyvänä ja näin ollen asiakkaat tyytyväisinä.

Tämä on osaltaan voinut vaikuttaa merkittävästi Suomen CDON sivuston tähtiluokitukseen, joka Truspilotin mukaan on tasan 2 tähteä. CDON.com sivustonkin tähtiluokitus on vain hieman korkeampi, 2,1 tähteä, kun taas Norjassa se on 3,5, Ruotsissa 3,7 ja Tanskassa 2,9.

Huonoon ostokokemukseen tuntuu asiakaskunnan mukaan suurimmaksi osaksi vaikuttavan markkinapaikan sekavuus, sillä yli 1700 yritystä myy siellä omia tuotteitaan, joten laadun varmistaminen ei ole aina niin helppoa, etenkin kalliimpien tavaroiden kanssa. CDON on kuitenkin kertonut pyrkivänsä koko ajan kehittämään toimintaansa parempaan suuntaan ja hallitsemaan markkinapaikkaa paremmin.

Luotettavuutta on myös voinut verottaa kuluttaja-asiamieheltä saadut huomautukset ja sen tuoma julkisuus, joka koski CDON.comin väkivaltaisia mainoksia, jolla yhtiö oli yrittänyt tuoda elokuvista lainattua tyyliä tietynlaista mielikuvaa luodakseen, jossa asiakkaat odottavat innoissaan yritykseltä tilaamiaan tuotteita. 

Minkä maalainen CDON yritys on?

CDON.COM on alkujaan ruotsalainen postimyynti verkkokauppa, joka myy niin viihde-elektroniikkaa, elokuvia, pelejä, musiikkia, kodinkoneita, leluja, lastentarvikkeita, kirjoja, urheiluvarusteita, kosmetiikkaa ja vaikka mitä tarpeellista mielekkääseen elämään. 

CDON perustettiin vuonna 1999 ja sen omistaa holdingyhtiö Qliro Groupin tytäryhtiö CDON AB. CDON on laajentanut toimintaansa koko Euroopan alueelle, mutta on erityisesti keskittänyt toimintansa Ruotsiin, Norjaan, Suomeen ja Tanskaan. 

Näin CDON:n sivut löytyvät myös suomenkielisenä cdon.fi sivuston takaa. Nykyään CDON toimii kauppapaikkana useille pohjoismaisille toimijoille, jotka voivat myydä tuotteitaan CDON:n kautta. CDON:n toimitusjohtajana toimii Magnus Fredin. 

Verkkokaupan tunnuslauseena toimii ”Pohjoismaiden suurin tavaratalo”, jota se varmasti onkin, sillä CDON:n kautta myyjien on mahdollista tavoittaa jopa 2 miljoonaa pohjoismaista asiakasta. CDON on tällä hetkellä luokituksessaan 11. suurin verkkokauppa Suomessa. 

CDON myymälä Suomessa?

CDON:lla ei ole vielä toistaiseksi fyysistä kiinteää myymälää Suomessa tai missään muussakaan pohjoismaassa, vaan se toimii täysin verkkokauppapohjaisena markkinapaikkana netissä. Tällaiselle olisi kuitenkin halukkaita, sillä se mahdollistaisi tavaroiden fyysisen hypistelyn ja laadun tarkastamisen. 

CDON konkurssissa – pitääkö paikkaansa?

CDON Ab taloustiedot ei saatavilla

On totta, että CDON:n tuottavuus on ollut tasaisessa laskussa jo pidemmän aikaa, mutta tästä huolimatta se teki vuonna 2022 tilastollisesti paremman tuoton kuin sitä edeltävänä vuotena. CDON keskittyy myös haalimaan verkkokauppaansa korkeatasoisia myyjiä ja parantamaan asiakaspalvelukokemusta. 

CDON:n tuotteiden laatu on laskenut vuosien kuluessa, jonka he itsekin tiedostavat ja vaikuttavat olevan kiireesti viemässä asiaa parempaan suuntaan. Yhtiö on kuitenkin sen verran nimekäs ja pitkään alalla toiminut, joten jos konkurssi olisi uhkana, heidän prioriteettinsa olisi päästä pian sen uhan alta pois.

Aiemmin he olivat uutisoineet uuden CDON 2.0 julkistamisesta vuoden 2023 tammikuussa sekä CDON+ jäsenten omasta loyalty ohjelmasta usein tilaaville asiakkaille. 

Tilauksen seuranta CDON verkkokaupassa

Omaa tilausta voi seurata CDON.fi verkkosivuilta Omat sivut kohdan alakohdasta Tilaukset. Aktiivisista tilauksista näkee mitä tuotteita on tilattu ja mitkä ovat vielä matkalla sekä niiden tämänhetkisen tilan kuin myös lähetyksen seurantatunnuksen.

Seurantatunnuksen voi kopioida ja seurata sitä myös valitsemansa tavarantoimittajan nettisivuilta kuten Postin, DHL:n, Schenkerin tai PostNordin sivuilta.

CDON.fi mainostaa nopeilta. Jopa 24 tunnin toimitusaikoja tuotteilleen, mutta keskimäärin CDON toimitusaika liikkuu kahdesta viiteen arkipäivään. Toimitusaika riippuu myös valitun posti tai kuriiripalvelufirman työajoista. 

CDON asiakaspalvelu

CDON:n asiakaspalvelu on jaettu eri osa-alueisiin. Sieltä löytyy hyvät ja selkeät ohjeet kuinka toimia vaihto ja palautus tapauksissa, miten seurata toimitusta, mistä näkee omat tilaukset, omat maksutiedot, asiakastilin tiedot ja niiden hallinnan jne. 

Sieltä voi hallita ja löytää helposti tietoa, kunhan on luonut itselleen asiakastilin CDON sivustolle. Näin myös kommunikointi asiakaspalvelun kanssa on helpompaa.

CDON Ruotsin pään asiakaspalveluun saa yhteyden customerservice@cdon.com osoitteen kautta, mutta paras tapa on luoda tapaus itse valitsemalla Asiakaspalvelu kohdasta joko Toimitus ja peruutus, Palautus, Reklamaatio tai Kuljetusvahinko sen mukaan mikä niistä parhaiten sopii omaan tilanteeseen.

Yhteyden Suomen CDON asiakaspalveluun saa myös vastaamalla heiltä tulleeseen sähköpostiin. CDON puhelinnumeroa ei ole löydettävissä sivustolta, vaan sieltä voi löytää ainoastaan Ruotsiin johtavan +46 40 628 83 numeron. CDON kuitenkin painottaa asiakaspalvelun helpottamiseksi olemaan yhteydessä ensikädessä sähköpostilla ja luomaan tapauksen itse. 

Miten perua CDON tilaus?

Oman tilauksen voi perua kirjautumalla sisään omilla tunnuksilla CDON.fi verkkosivuille ja menemällä kohtaan Asiakaspalvelu ja valitsemalla sieltä Toimitus ja peruutus kohdan.

Tapaus luodaan valitsemalla omasta tilaushistoriasta kyseinen tuote ja sen myyjä, lisäämällä tuotteen sarjanumero ja tarvittaessa omat tiedot sekä lyhyt kuvaus tapauksesta, jonka jälkeen tulee hyväksyä CDON:n tietosuojakäytäntö ja lähettää tapaus eteenpäin. 

Näin tapaus kääntyy tarpeen mukaan suoraan tuotteen myyjälle, joka vastaa takaisin sähköpostitse noin 1-3 päivän kuluessa. Näin asiakas saa jatko-ohjeet miten toimia tilauksen perumisen kanssa. Vastaavasti asiakas voi vastata hänelle sähköpostilla lähetettyyn tilausvahvistukseen heti kun se saapuu sähköpostiin.