yrittäjän harrastukset
Internet Muu

10 harrastusta, jotka sopivat erityisesti yrittäjälle

yrittäjän harrastukset

Yrittäjän elämä voi toisinaan olla hyvinkin hektistä ja moni tietääkin, kuinka paljon yrittäjän aikaa voi kulua yrityksen pyörittämiseen. Työn lomassa olisi kuitenkin tärkeää pystyä välillä pysähtymään ja jättämään työasiat hetkeksi sivuun.

Tältä sivulta saat kymmenen hyvää vinkkiä harrastukseen. Voit poimia listalta vaikka useampia vaihtoehtoja. Kaikista näistä on hyötyä millaiselle yrittäjälle tahansa. Nykyään jo pelkästään puhelinta selaamalla löytyy paljon ajanvietteen muotoja ja esimerkiksi moni nettikasino ilman rekisteröitymistä tarjoaa hauskaa viihdettä. Netistä voi katsoa myös ohjelmia kuunnella äänikirjoja. Toisten aika taas kuluu sosiaalista mediaa seuraamalla. Jos haluat näille vaihtoehtoja, lue eteenpäin.

Liikunta

Liikunta on erinomainen harrastus kenelle tahansa, sillä liikkuminen auttaa pitämään yllä ja parantamaan sekä henkistä että fyysistä terveyttä. Liikunnan myötä verenkierto aktivoituu ja lihakset pääsevät aktivoitumaan. Liikunnan avulla on hyvä karistaa työn aiheuttaman stressin.

Moni harrastaa liikuntaa salilla, mutta ulkoilu, lenkkeily tai vaikkapa uiminen ovat hyviä tapoja liikkua. Liikkua voi myös yhdessä ystävän tai perheen kanssa, jolloin samaan hetkeen yhdistyy yhdessäolo ja terveellinen liikunta.

Musiikki

Musiikilla on kyky viedä ihminen toiseen maailmaan ja luoda tietynlaisia tunteita. Musiikkia on kautta aikojen käytetty lievittämään stressiä, rentoutukseen, aktivoimiseen, juhlistamiseen jne. Musiikkia on monenlaista, mutta tärkeintä on, että siitä tulee hyvä olo.

Musiikkia voi kuunnella tai soittaa itse. Soittaessa unohtuu kaikki muu eikä haittaa, jos et ole ammattilainen. Uuden soittotaidon opettelukin on hyvä tapa saada arki unohtumaan hetkeksi. Aloittelijat voivat harjoitella vaikkapa mobiilisovelluksen avulla.

Matkustaminen

Lähtemällä täysin uusiin maisemiin, jopa toiseen maahan, voi kirjaimellisesti jättää arjen huolet taakse. Toki matkustaminen, varsinkin pidemmäksi ajaksi, vaatii suunnittelua etukäteen, mutta mikäli vain mahdollista, on mukava päästä välillä täysin erilaiseen ympäristöön. Matkustamisen ei tarvitse aina suuntautua kauas aurinkorannikolle eli matkustamista voi omien rajojen puitteissa tehdä mainiosti myös kotimaassa.

Maalaaminen tai muu taideharrastus

Toisille maalaaminen, piirtäminen tai muu luominen on tapa purkaa stressiä. Uuden asian luominen on inspiroivaa ja rentouttavaa. Taiteen luomisessa ei ole syytä ajatella liikaa omia taitoja. Riittää, kun on oma itsensä ja tekee jotain itsensä näköistä.

Käsityöt

Käsityöt vievät helposti mukaansa, jos siihen on vähääkään kiinnostusta. Neulominen, virkkaaminen, ompelu, huovutus tai esimerkiksi savityöt on maalaamisen lailla luovaa. Käsitöiden parissa voi lisäksi tehdä jotain hyödyllistä, kuten vaikkapa villasukat, vaatekappaleita tai kauniita säilytysratkaisuja. Käsitöiden parissa ei käytännössä ole rajoja ja tätäkin voi tehdä täysin omien taitojen mukaan.

Kalastus

Kalastus on monelle hyvin tärkeä harrastus. Toiset harrastavat sitä yhdessä ja toiset yksin. Kalastustakin on monenlaista eli sen pariin voi lähteä hakemaan hiljaisia, rauhallisia hetkiä tai jännitystä, riippuen, mihin lähtee. Kalastuksen parissa ei varmasti pyöri työasiat mielessä.

Valokuvaus

Valokuvaus on yksi luovista harrastuksista. Nykyään harrastukseen ei vaadita älypuhelinta kummempaa, ellei tähtäimessä ole ammattimaisempi valokuvaaminen. Harrastuksen parissa pääsee myös liikkumaan luonnossa tai muualla. Näin yhteen harrastukseen yhdistyvät sekä ulkoilu että taiteen luominen.

Kirjoittaminen

Jos yrittäjällä on lainkaan taipumusta kirjoitteluun, voi sen parissa uppoutua helposti pidempiäkin aikoja. Kirjoittamistakin voi olla monessa eri muodossa. Toiset hyödyntävät kirjoitustaitojaan blogeissa, kun taas toiset kirjoittavat mielellään tarinamuotoisesti, jopa kirjoja. Vaikka ihminen aloittaisi yrittäjänä, ei se tarkoita kirjoittamisesta luopumista.

Elokuvat

Elokuvien katselu on yksi suosituimmista ja rentouttavimmista ajanvietetavoista. Tämä harrastus sopii muutenkin lähes kaikille. Elokuvia katsellessa voi samalla viettää aikaa oman perheen tai ystävien kanssa. Toiset nauttivat elokuvista mielellään myös yksin. Elokuvien parissa yrittäjä voi unohtaa ikävät paperityöt hetkeksi ja uppoutua pariksi tunniksi vaikkapa fantasiamaailmaan.

Rentoutuminen

Kaikenlainen rentoutuminen ylipäätään tekee hyvää työpäivän tai -viikon päätteeksi. Jokaisella on oma tapansa rentoutua, mutta tärkeintä on, että itse viihtyy. Lähde vaikkapa porealtaaseen, sauno tai kokeile vaikkapa joogaa tai käy hieronnassa. Kaikenlainen rentoutuminen on tärkeää, jotta stressitasoa pystytään pitämään hallinnassa ja mieli tasapainossa.

Yrittäjällä on niin arjessa kuin työssäkin paljon miettimistä ja vaikka rentoutumisen ja harrastusten järjestäminen saattaisikin tuntua haasteelliselta, kannattaa siihen kuitenkin pyrkiä. On tärkeää, että ajatukset saadaan välillä muuhunkin kuin vain työhön ja lyhytaikaisestakin hengähdyksestä on hyötyä.